Eleos Stichting Eleos, gereformeerde geestelijke gezondheidszorg
Hoofdkantoor:
Postbus 2778, 3800 GJ Amersfoort
telefoon: 088-892 0250
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
internet: www.eleos.nl
IBAN: NL63ABNA0929717945

Grondslag: De Bijbel en de daarop gegronde drie Formulieren van Enigheid.

Doelstelling: Behandeling en begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met (ernstige) psychosociale of psychiatrische problemen.

Activiteiten: Eleos biedt landelijk verschillende vormen van geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan, zoals ambulante zorg (basis-ggz en gespecialiseerde ggz), kortdurende klinische opname in kliniek 'de fontein', dagklinische behandeling van volwassenen en adolescenten, beschermd wonen in een woonvorm en woonbegeleiding in eigen huis. Eleos heeft locaties verspreid over Nederland. Zie www.eleos.nl/contact.
Eleos participeert in het Kennisinstituut christelijke ggz. Dit instituut verricht wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelt innovaties binnen de christelijke geestelijke gezondheidszorg. Opgedane kennis wordt toegepast in de behandeling en begeleiding en gedeeld met professionals in de ggz en personen die werkzaam zijn binnen het pastoraat. Zie www.kicg.nl.

Werkgebied: Landelijk.

De in het bestuur/raden vertegenwoordigde kerken:
College of Raad van Bestuur: Dhr. drs. G. Buijs MSM
Raad van Toezicht: Gereformeerde Gemeenten, Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt
Protestantse Kerk in Nederland, Gereformeerde Gemeenten in Nederland en Hersteld Hervormde Kerk

Bekostiging: Zorgverzekeringswet (volwassenen-ggz) en de Wmo (wonen met begeleiding, jeugd-ggz).. Evt. particulier.