Salem2 

  Verpleeghuis Salem

Vlietlaan 2, 2986 AZ Ridderkerk
telefoon: 0180-452152
fax: 0180-452158
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
internet: www.salem.nl

Grondslag:
De stichting aanvaardt Gods Woord als enige grondslag voor leer en leven en onderschrijft de drie Formulieren van enigheid, vastgesteld door de Nationale Synode van Dordrecht, gehouden in de jaren zestienhonderd achttien en zestienhonderd negentien, als op de Schrift gegrond. Alle handelingen en uitspraken van de stichting zullen hiermede in overeenstemming moeten zijn.

Doelstelling:
De stichting heeft ten doel het bieden van gezondheids- en welzijnszorg, alsmede huisvesting aan diegenen die overeenkomstig het leefklimaat van de stichting van haar diensten gebruik willen maken.

Werkgebied: Zuid-Holland en omstreken

De in het bestuur/raden vertegenwoordigde kerken:
Raad van Bestuur: Gereformeerde Gemeenten
Raad van Toezicht: Gereformeerde Gemeenten, Gereformeerde Gemeenten in Nederland, Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland, Hersteld Hervormde Kerk, Protestantse Kerk in Nederland (Gereformeerde Bondsrichting), Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland.

Bekostiging:

De kosten voor het verblijf en de zorg in Verpleeghuis Salem hoeft de cliënt niet zelf te betalen. De kosten worden vergoed uit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Wel wordt er een verplichte eigen bijdrage gevraagd van de bewoners van het verpleeghuis. Dit bedrag is afhankelijk van de inkomsten en uitgaven die de bewoner heeft en verschilt dus per persoon. Het innen van de eigen bijdrage wordt gedaan door het CAK. Op www.hetcak.nl kunt u berekenen hoeveel de eigen bijdrage ongeveer zal zijn.

Samenwerking met andere instellingen:
Op de volgende locaties wordt aanvullende verpleeghuiszorg geleverd:

Stichting Cedrah

Zorgcentrum Riederborgh te Ridderkerk

Stichting Waardeburgh te Sliedrecht

Zorgorganisatie De Blije Borgh te Hendrik-Ido-Ambacht

AV Zorggroep te Bleskensgraaf.

Gegevens over een steunfonds:

Giften kunnen worden overgemaakt op IBAN NL64INGB0000392979 van de Steunstichting Verpleeghuis Salem te Ridderkerk.

Hulpaanbod:
Naast de reguliere verpleeghuiszorg voor somatische en psychogeriatrische bewoners biedt Verpleeghuis Salem de volgende specialistische vormen van zorg:

zorg aan jongere bewoners

zorg aan revalidanten

zorg aan bewoners met een psychiatrische nevenaandoening

palliatieve zorg

Opnamecriteria:
CIZ-indicatie 4 t/m 10

Capaciteit en verblijfsduur:
173 personen